Vi är tillbaka

Intensiva perioder med mycket resande, möten och utåtriktat verksamhet gör att man någon gång måste krypa in på kontoret och gå igenom “högarna” av administrativt arbete och för att planera. Vi på Sörmlands turismutveckling har under en period varit i en planerande och framåtriktad fas, men har också avslutat en del projekt och arbeten som vi jobbat med under en längre tid. Sjukdomar är också något som gjort att vissa av oss varit mindre tillgängliga. Tyvärr kan vi inte kan styra över sjukdomarna, hur mycket vi än skulle vilja kunna göra det.

Vi har därför varit lite osynliga på bloggen, webben och Facebook. MEN nu är vi tillbaka och kan dela med oss en del av vad det är vi gjort den senaste månaden och de planer vi har för framtiden!!

I början på oktober genomförde vi i Landsbygdsturismprojektet ett Open House Sörmland och Pernilla reste runt i början på oktober med 14 holländska och tyska researrangörer för att visa upp de som valt att delta. Gästerna var mycket imponerande av Sörmland och många av företagen som besöktes har redan etablerat kontakt och kommer att göra affärer. Resan avslutades i Nyköping med workshop/Skördefest som avslutning för deltagarna som varit med under tre års tid i Landsbygdsturismprojektet. Under Skördefesten var vi alla tre från STUA på plats; Ola som moderator/föreläsare, Mickan ansvarade för hela arrangemanget och Pernilla tog hand om researrangörerna som avslutade sin resa med att träffa företag från Södermanland, Östergötland och Örebro län.

I oktober har också Mickan deltagit vid möten för att utveckla de olika bokningssajterna i Strängnäs och Nyköping, som är del i BokaSörmland. Mycket har gjorts men mycket kan göras! Utveckling pågår och nu är det upp till oss alla som är delaktiga att se till att fler gör sina produkter tillgängliga för kunden!

Vi genomförde den 19 oktober vårt årliga omvärldsseminarium på Yxtaholms Slott “Mat – värt en resa” med 70 st deltagare, där även Årets Värdskap i Sörmland delades ut. Det kan ni läsa mer om här på bloggen.

I slutet på oktober var det dags för länsvisa avslutningar i projektet Landsbygdsturism. I Sörmland besökte Pernilla och Mickan Låsta rum & frukost, Svedängs gård rum & frukost, Hornuddens Trädgård och Äleby gård. Det blev ett trevligt dygn med bl a doftövning på Hornudden. Svårare än man kan tro. Vi gick också igenom Marknadsguiden som vi arbetat fram i projektet. Några dagar efter hade Pernilla anlitats av Örebro län för att göra en genomgång av Marknadsguiden med deras företag med.

Ola var i slutet på oktober på VisitSwedens Dialogdag i Stockholm, där bl a Matlandet Sverige diskuterades och hur man ska jobba regionalt för att nå visionen. Ola har också varit på Baggium praktiska gymnasium i Gnesta och hållit föredrag om turism.

Vi har också fortsatt med vår gemensamma kurs i Business English, där kursen har pågått ett tag. Ni vet – Affärer går före (LÄS! Vi har fått skjuta upp några lektionstillfällen, för att istället tjäna pengar).

Den här veckan är det höstlov. Vi har försökt ta ledigt några dagar, medan vi jobbar på med framtidsplanerna. Pernilla var i onsdags på “Starta företag-dagen” i Nyköping, där sex myndigheter har samlats för att genomföra en träff för blivande och nyföretagare och informera om vad de kan göra och vad man som företagare bör tänka på. På plats var bl a: Bolagsverket, Skatteverket, Tillväxtverket, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Tullverket och så en mängd människor med intresse för företagande förstås!!

FRAMÅT? Oj, det får nog bli i ett annat inlägg. We’ll be back soon!

Mickan, Ola, Pernilla

Leave a Reply