Press och researrangörer till Sörmland i sommar

Under sommaren reser ofta press och researrangörer runt i Sverige för att upptäcka upplevelser för reportage och framtida researrangemang. Vi på STUA känner inte till alla, men i många fall sätter vi tillsammans med företag och kommuner ihop rundreseprogram. Det är tack vare samarbeten som Sörmland har med VisitSweden, genom STUA www.stua.se, som flera utländska journalister och researrangörer kommer för att upptäcka och skriva om Sörmland. Exempel på andra reportage som har kommit ur detta samarbete är bl a: Sormland: Discovering a food and wine paradise och Sublime Sweden is full of surprises och Flott med slott.

I slutet av juli får Sörmland ett besök av researrangören Berge & Meer, som är Tysklands största researrangör inom segmentet direktdistributör eller kampanjarrangör. Företaget ingår i TUI (världens största resekoncern) och har 300 anställda och ca 400 000 kunder årligen. De har ingen fast katalog utan arbetar med kampanjer året runt, vissa produkter finns endast online. Mycket av det de producerar säljs även via externa distributionsplattformar t ex livsmedelskedjan ALDI.

Deras call-center med drygt 100 medarbetare tar sedan emot bokningar. Deras målgrupp är i huvudsak medelålders och äldre par, varav många idag reser på egen hand ex Fly & Drive. Samarbetet med Berge & Meer har tillkommit genom VisitSwedens partnerskap B2B Tyskland, där Sörmland har varit med sedan starten för 12 år sedan.

En brittisk matjournalist från magasinet Good Things besöker Leila Lindholm i hennes sommarstuga i Mariefred i juni för ett matreportage. Journalisten kommer även besöka Annas Hembageri, Gripsholms värdshus och Gripsholms Slott samt tas emot av en Strängnäs greeter.

Ett tyskt journalistpar från Erleben durch Reisen reser genom Sverige i juli och är intresserade av bl a Gripsholms Slott, där vi hoppas de stannar till och upplever något mer av Sörmland på vägen. De har bl a innan sin resa fått information om regionen och appen VisitSörmland.

Leave a Reply