På söndag är det dags för årets sörmländska aptitrunda

Söndagen den 7 september är det dags för en rundtur bland sörmländska mathantverkare, producenter, kaféer och restauranger. För fjärde året i rad genomför Sörmlands Matkluster en Sörmländsk Aptitrunda för att ge chansen att smaka och uppleva det bästa av den sörmländska maten. Runt om i Sörmland visar sörmländska matföretagare upp sina produkter och måltider. Flera är framtagna enbart för denna aptitrunda. Nyheten i år är att flera matföretagare går ihop för att visa på hur man kombinerar olika produkter och smaker för att få det där lilla extra.

Aptitrundan14

Hela 27 producenter runt om i länet har bjudit in sörmlänningar m fl för att stolt kunna visa upp sina produkter och hur de har kommit fram. Matföretagarna runt omkring i Sörmland ger sörmlänningen möjlighet till att få köpa pinfärska produkter av allt som årets fantastiska skörd har gett. De bjuder på aptitbitar och möjlighet att få unika Sörmlandsmåltider.

Passa på att göra din egen rundtur och res runt i Sörmland när det är som vackrast. Sörmland är en av de tre ledande matlänen i landet och gör sörmlänningarnas vardag lite mer smakfull, meningsfull och säker. Under denna aptitrunda kan man bl a smaka bland Sveriges främsta ekologiska grönsaker och kött, Sörmlands fantastiska vilda skafferi, upptäcka Sveriges mest prisbelönade ostar, bröd och drycker och mycket mer. Flera av gårdarna erbjuder särskilda barnaktiviter. Flera restauranger och kaféer i länet erbjuder särskilda Sörmlandsbufféer, unikt för dagen.

Mer information finns på kommunernas turistbyråer eller på Sörmlands Matklusters hemsida.

Leave a Reply