Grattis Annas Hembageri och Hornuddens Ekocafé

Den 30 maj, på White Guide Café-Kalaset på Skeppsholmen, korades åtta värdiga vinnare av White Guides priser. Samtidigt presenterades den nya guiden, där hela 336 caféer har kvalificerat sig. Över 300 caféägare, journalister och branschfolk minglade och ­hyllade vinnarna av årets cafépriser under releasen av årets upplaga av White Guide Café på Skeppsholmen i Stockholm.

Hela 336 caféer (jämfört med 316 förra året) har kvalificerat sig till årets guide. Under året har White Guides anonyma testare besökt över 400 caféer för att sålla fram de allra bästa. Den svenska fikakulturen har en stark kulturell förankring, vilket märks på att intresset och engagemanget för White Guide Café, och appen som kommit att bli allt viktigare för läsarna, inte verkar känna några gränser (text från White Guides sida)

Av de åtta vinnarna ligger 2 st i Sörmland: 
Annas Hembageri i Mariefred utsågs förra året till Årets Fikaställe och i år till Årets Bästa Café och i motiveringen står: 

Årets Bästa Café är vårt finaste pris. Det ges till ett café som bjuder på en mycket hög nivå i Mästarklass på alla de delar som utgör en caféupplevelse. Vinnaren kvalificerar sig genom sin totalpoäng. Om fler caféer presterar på samma nivå avgör poängen på drycker och bakverk. Med utmärkelsen Årets Bästa Café premierar White Guide Café det bästa inom den svenska cafékulturen just nu.

ANNAS HEMBAGERI, Mariefred: För att ha gjort det lilla röda torpet till en genuint hjärtlig upp­levelse där hantverkskunnande och känsla för service skänker glädje till de ständigt återkommande besökarna.

Hornuddens Ekocafé i Strängnäs utsågs i år till Årets Hållbara Café i samarbete med KRAV med motiveringen: 

Med utmärkelsen Årets Hållbara Café premieras ett café som på ett utomordentligt sätt kombinerar en sympatisk caféupplevelse med en tydlig strävan att förbättra hållbarheten i sin verksamhet. För dem är ekologiska råvaror en viktig grund inom cafébranschen – och i förlängningen för oss alla.

HORNUDDENS EKOCAFÉ, Strängnäs: För att ha skapat en helgjuten caféupplevelse där allt andas kvalitet och genuin hållbarhet med ett utbud som är både säsongsanpassat och genomsmarrigt.

Ett stort grattis till alla vinnarna!

(Foto: Hornuddens Trädgård)

 

Leave a Reply