Fotografiska vinnare i Stora Turismprisets regionfinal

Fotografiska har utsetts till vinnare i Stora Turismprisets regionfinal för området Stockholm, Södermanland, Östergötland och Gotland. Nominerade var även Kneippbyn Resort Visby och Gotlandsflyg. Fotografiska går nu vidare som finalist till Stora Turismprisets riksfinal i samband med Svenska Turistgalan den 28 oktober i Stockholm.

Stora Turismpriset delas årligen ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism med, Tillväxtverket som huvudman, och i samarbete med RTS. Prissumman är 100 000 kr. Uttagningen av finalister sker via regionfinaler runt om i Sverige.

Juryn lämnade följande motivering om vinnaren:
”Fotografiska har på kort tid etablerat sig som en ny svensk världsattraktion. Två lokala entreprenörer har genom sitt brinnande intresse och driv skapat ett imponerande utbud av utställningar men också med fotoutbildningar, fotogalleri och generösa öppettider som ökar tillgängligheten. Den nya attraktionen bidrar också till att utveckla Stockholm som besöksdestination och öppnar samtidigt upp dörrarna för en ny och intressant publik. Med Fotografiska har fotointresserade från hela världen en ny reseanledning – Stockholm.”

Grattis Fotografiska!

Mickan, Ola och Pernilla

Leave a Reply