Dialogmöte “Regelförenklingar ger starkare tillväxt” 19 oktober

Hur kan kommuner skapa ett ännu bättre företagsklimat? Vad kan svenska kommuner lära av Rättvik för att bli mer attraktiva och välkomnande? Visita Mellersta och föreningen Tillväxt & Tillsyn bjuder in politiker och tjänstemän i Sörmland till ett dialogmöte.

Besöksnäringen spelar en avgörande roll för att skapa jobb och tillväxt i hela landet. T ex i Eskilstuna omsätter hotell- och restaurangbranschen 1 miljard per år och sysselsätter över 1 150 personer. Motsvarande siffror för hela Södermanlands län är 2,7 miljarder och 3 090 sysselsatta. Besöksnäringen är med andra ord betydande för för hela regionen.

Den 19 oktober vill Visita Mellersta, tillsammans med föreningen Tillväxt & Tillsyn, bjuda in till en eftermiddag där regeltillämpning och företagsklimat står i fokus. Martin Clarstedt och Markus Svensson berättar hur Rättviks kommun på bara fem år klättrade 150 placeringar i Svenskt Näringslivs kommunranking.

Med det här mötet vill vi bidra till den goda dialogen mellan politiker, tjänstemän och företagare inom besöksnäringen för att tillsammans kunna skapa mer attraktiva städer.

Program:

13.00: Välkomna!
13.15: Vägen mot ett bättre företagsklimat – så gjorde Rättvik. Markus Svensson och Martin Clarstedt, Tillväxt & Tillsyn
14.15: Kort paus
14.25: Avslutande diskussion, hur arbetar vi vidare med företagsklimatet i respektive kommun?
15.00: Tack för idag!

Tid & plats: Den 19 oktober klockan 13.00, Best Western Hotel Rogge, Gyllenhjelmsgatan 20, Strängnäs

Anmälan: Till c.nilsson@visita.se

Har du frågor eller funderingar kring mötet kan du kontakta kommunikationsansvarig för Visita Mellersta på c.nilsson@visita.se eller på 08-762 74 34. Många politiker och tjänstemän har redan tackat ja och det är viktigt att vi har en bred representation av företagare på mötet, kom och gör din röst hörd!

Varmt välkomna önskar Visita Mellerstas styrelse

Leave a Reply