Detta lockar tyskarna till Sörmland – anmäl dig nu till marknadsdag Tyskland 21 oktober

Drömmen om Sverige – detta lockar tyskarna att resa till Sverige & Sörmland Helene Berg, VisitSwedens chef för Centraleuropa

 

Så jobbar vi gemensamt i Sörmland för att locka fler tyska besökare STUA berättar om de satsningar som görs både inom området produktutveckling och för att locka tyskar till Sörmland.

 

Inga Lindström – en framgångssaga som fortsätter locka tv-tittare & besökare Erik Lindhe, destinationsutvecklare och filmlots Nyköpings kommun berättar mer om hur Nyköping jobbar och effekterna det ger.

Efter 12 år av inspelningar i Sörmland är Inga Lindström fortsatt populär. ”Inga” är en viktig reseanledning som lockar besökare från Tyskland till Sverige och Sörmland. I Nyköping ger det både jobb och klirr i kassan även när de är här och spelar in.

 

”Spännande Mariefred” – PAX-böckerna lockar nya besökare! Anette Lilja, turismansvarig i Strängnäs kommun berättar mer om hur sommaren gick och hur framtidsplanerna ser ut för att synliggöra PAX och locka nya målgrupper.

PAX-böckerna är en fantasyserie för ungdomar som utspelar sig mitt i dagens Mariefred. I början av sommaren tog författarna, turistbyrån, Mariefreds bibliotek och Bonniers förlag fram en karta där man kan följa PAX:s fotspår. PAX-serien såldes till 17 länder redan innan utgivning, Tyskland är ett av dem.

 

Att utifrån en vision skapa en internationell destination Christopher Storm, jobbar bl a med aktiviteter & produktutveckling på Granö Beckasin.

Granö Beckasin satte från start planen att bli en internationell destination, med visionen om ett stort dragplåster – ett jättestort museum, format som en beckasin med 60 meter mellan vingspetsarna.

De har sedan 2008 kommit en bra bit på väg med internationella besökare, nya och spännande produkter och europeiska samarbetspartners.

 

Tid & plats: Sunlight Hotel, Nyköping 21 oktober kl 9.00-12.00

Save the date & anmäl dig till: stua@stua.se 
Begränsat antal platser. Deltagande är kostnadsfritt*. Anmälan senast 19 oktober.

*Utebliven närvaro utan avanmälan innan 20/10 innebär en kostnad på 300 kr + moms. Avanmälan görs skriftligt på samma sätt som anmälan. Anmälan är inte personlig. 

Leave a Reply