Årets Silvergryta till Hotel Malmköping

Hotel Malmköping och Rolf Lydahl som driver Hotel Malmköping fick årets Silvergryta vid Jordbrukets Dag på Julita i lördags. Motiveringen löd:

Hotellet köptes våren 2012 och återinvigdes på hösten. Hotellets nisch är konferenser men man tar även emot privatkunder. Man har unika paketlösningar för unika hotellgäster.

Hotellets restaurang serverar mat för alla tillfällen, från det enkla till bröllop och konferenser. Man arbetar med att utveckla maten för att tillmötesgå gästerna. Så långt det går används råvaror som kommer från gårdar och tillverkare runt om i Sörmland.

Man har bl a Chokladprovning och Ostprovning med produkter från tillverkare i Sörmland och är öppna för ytterligare aktiviteter tillsammans med företagare i länet.

Rolf har också en vilja att samarbeta mer med bönder i trakten t ex med i form av gårdsbesök för hotellets gäster. Det skulle innebära att gästerna inte bara får äta lokalt producerad mat, utan också se var den kommer ifrån och dessutom få träffa producenten. En möjlighet för en stolt lantbrukare att få visa upp sin produktion.

vinnare

Från vänster: Eva och Rolf Lydahl, Mona och Stefan Gustafsson på Däntersta Gård i Vadsbro som fick priset Årets lantbrukare och Margareta Malmquist ordförande i LRF Södermanland.

Leave a Reply